Garnbaser

Tynn merino

Tynn merino er et mykt og kløfritt merinogarn som egner seg til de fleste strikkeprosjekter. Strikkes enten alene på tynne pinner, eller med dobbel tråd på tykkere pinner. Det blir også superfint å strikke dette garnet sammen med f.eks. en mohairtråd for et mer «fluffy» uttrykk. Garnet er superwashbehandlet. Ullvask på 30 grader anbefales.

100 gram = 400 meter
100% SW merino
Pinnetykkelse enkel tråd: 2.5-3.5 mm
Pinnetykkelse dobbel tråd: 4.0-5.0 mm

 

Tynn merino sock

Tynn merino sock er et tynt strømpegarn av merino som er forsterket med nylon. Garnet er mykt og kløfritt, og kan selvsagt benyttes til andre plagg enn sokker også. Strikk det alene på tynne pinner, eller med dobbel tråd på tykkere pinner. Også fint å kombinere med f.eks. en tråd silk mohair el.l. for et mer "fluffy" uttrykk. Garnet er superwashbehandlet. Ullvask på 30 grader anbefales.

100 gram = 425 meter
75% SW merino, 25% nylon
Pinnetykkelse 2.0-3.5

 

Merino DK sock

Merino/nylon DK er et tykkere nylonforsterket merinogarn. Det gir en strikkefasthet på ca. 20-22 masker per 10 cm, og passer derfor til en rekke av de mest populære strikkeoppskriftene til både voksne og barn. Garnet er utrolig mykt, og har fin tyngde og glans. Garnet er superwashbehandlet. Ullvask på 30 grader anbefales.

100 gram = 225 meter
75% SW merino, 25% nylon
Pinnetykkelse 3.5-4.5 mm

 

Merino DK

Merino DK er et tykkere merinogarn som gir en strikkefasthet på 18-22 masker per 10 cm, og passer derfor til en rekke av de mest populære strikkeoppskriftene til både voksne og barn. Garnet er utrolig mykt! Superwashbehandlet og kan derfor fint vaskes i maskin på ullvaskprogram.

100 gram = 225 meter
100% SW merino
Pinnetykkelse 3.5-4.5 mm

Merino singles

Merino singles er et entråds merinogarn med en utrolig mykhet og glans. Ofte omtalt som «det ultimate sjalgarnet», men undertegnede har selv strikket en genser av det og det fungerte også helt utmerket! Garnet ser litt «krøllete» ut på hespet, men retter seg helt ut når det blir strikket opp og dampet. Garnet er superwashbehandlet. Ullvask på 30 grader anbefales.

100 gram = 366 meter
100% SW merino
Pinnetykkelse 2.5-3.0 mm

 

 

Organisk merino DK

Organisk merino DK er GOTS-sertifisert merinoull fra Sør-Amerika. GOTS står for Global Organic Textile Standard, og er en sertifisering som gis til tekstilprodukter som oppfyller gitte krav til miljøvennlig produksjon. Blant annet stilles det krav til at minimum 70% av fibrene skal være økologisk dyrket, men også at fibrene må oppfylle miljø- og helsekrav gjennom hele produksjonsprosessen. Du kan lese mer om GOTS-merkeordningen her:

https://www.forbrukerradet.no/merkeoversikten/miljo/gots/

Dette er et tykkere merinogarn som passer for oppgitt strikkefasthet 18-22 masker per 10 cm. Garnet er ubehandlet (ikke superwash), så vær derfor litt ekstra forsiktig når du vasker plagg strikket av dette garnet.

100 gram = 225 meter
100% merino, non superwash
Pinnetykkelse: 3.5-4.5 mm

Tynn ubehandla merino

Tynn ubehandla merino et tynt merinogarn som passer for oppgitt strikkefasthet 24-32 masker per 10 cm. Garnet er ubehandlet (ikke superwash), så vær derfor litt ekstra forsiktig når du vasker plagg strikket av dette garnet.

100 gram = 400 meter
100% merino, non superwash
Pinnetykkelse: 2.5-3.5 mm

Silkmerino

Dette garnet består av 50% merino (ikke superwash) og 50% silke, og er en drøm å strikke med! Silken gir garnet en helt spesiell glans og gjør det slitesterkt. Egner seg til alt fra sokker til sjal og litt større plagg som gensere. Vaskes med ullvaskemiddel på 30 grader.

100 gram = 400 meter
50% merino non-superwash, 50% silke
Pinnetykkelse: 2.5-3.5 mm

Tynn merino tweed

Tynt merinogarn med tweedeffekt. Denne effekten oppstår ved at det blandes inn andre fibre enn ull (bl.a. bomull) i garnet som vil fremstå som små "bomber" fordelt over garnet. Tweedgarn gir en flott, litt rustikk effekt, og egner seg til de fleste typer plagg. Denne tynne varianten strikkes enten alene på tynne pinner, eller med dobbel tråd på litt tykkere pinner. Også veldig fint sammen med en tråd silk mohair eller annet loddent garn. Garnet er superwashbehandlet og kan derfor trygt vaskes i maskin på ullprogram og 30 grader.

100 gram = 400 meter
85% SW merino, 15% andre fibre
Pinnetykkelse enkel tråd: 2.5-3.5 mm
Pinnetykkelse dobbel tråd: 4.0-5.0 mm

 

Tjukk merino tweed

Et tykkere merinogarn med tweedeffekt. Denne effekten oppstår ved at det blandes inn andre fibre enn ull (bl.a. bomull) i garnet som vil fremstå som små "bomber" fordelt over garnet. Tweedgarn gir en flott, litt rustikk effekt, og egner seg til de fleste typer plagg. Garnet er superwashbehandlet og kan derfor trygt vaskes i maskin på ullprogram og 30 grader.

100 gram = 212 meter
85% SW merino, 15% andre fibre
Pinnetykkelse: 3.5-4.5 mm

Silk mohair

Deilig fluffy og mykt garn som er nydelig alene eller strikket sammen med f.eks. en tråd tynn merino. Dette er "klassikeren" som benyttes i de fleste av PetiteKnit sine design. Garnet er ikke superwashbehandlet. I motsetning til de andre basene mine kommer silk mohair i 50 gram hesper i stedet for 100 gram, men inneholder like mange løpemeter per 50 gram som et 100 grams hespe tynn merino. 

50 gram = 420 meter
72% mohair, 28% silke
Pinnetykkelse: 2,5 - 4,0 mm